Шановні Користувачі! Для вашої зручності створена система пошуку, за допомогою якої ви зможете швидко віднайти потрібну вам інформацію, або за її відсутності сказати нам про це.Також при бажанні ви можете залишати коментарі до кожної замітки. Зареєстуватись ви можете скориставшись цим посиланням. Дякуємо за увагу. ×

У "Зарваниці є чудотворна ікона і цілюще джерело, біля якого з'являласяБожа Матір"


4 вересня 2014 р. 20:26:28

Лупп Солунський

Лупп Солунський

Лупп Солунський

Святий страждалець Лупп жив за царювання імператора Авреліана і був невільником якогось господаря, але вільний у Христі Бозі, в Якого він повірив; сповнившись богобоязливої ​​ревності, святий Лупп розбив бездушних еллінських божків, а інших втопив у глибині морській. Побачивши це, нечестиві ідолопоклонники, сповнившись люті, спрямувалися на святого з клинками, збираючись перерізати його на частки, однак прийшли в божевілля і посекли приятель приятеля; невинний адже, будучи присутнім неушкодженим серед язичників, проповідував їм слово Боже, будучи сповнений віри, мудрості і благодаті Божої. Незважаючи на всі прагнення, нечестиві ніяк не мали можливість взяти святого, бо їм заважала Воля Христова, не дозволяла їм в тому числі і наблизитися до страждальця Христового; тому, нечестиві, стоячи вдалечині, натягнули луки власні і почали запускати в невинного стріли, проте замість страждальця вражали стрілами приятель приятеля; невинний адже Лупп, стоячи як ціль для перестрілки цілу, не помер стрілою, проте в тому числі і не був і поранений.

Але страждалець Христів ще не був хрещений і дуже хотів святого хрещення, щоб не вмерти від рук катувальників не будучи християнином, то помолився про се Богу; і невідкладно з неба пролився на нього дощ. Таким чином невинний страждалець Христів випросив для себе хрещення.

Після цього Лупп з власної волі кинув себе, як ягня святе, на заклання; взявши непорочного, повели його до игемона. Игемон пробував спочатку ласками запевнити раба Христового відійти від Бога і поклонитися ідолам; але ніяк не міг спокусити непорочного; тоді игемон віддав наказ бити святого палицями без милосердя; після цього игемон кинув святого на муки, проте так як ніяк не мав можливості скорити раба Христового, то засудив його на заколення клинком.

Таким чином невинний страждалець Лупп, схиливши перед клинком голову, поклав душу через Христа, Бога своего, і був похований віруючими з солідними почестями; від труни його йшли лікування всіх недуг та захворювань, через святі молитви його і згідно благодатті Божій нашого Ісуса Христа.

https://www.youtube.com/embed/GVSl-DCEb7I

Зарваниця :: Лупп Солунський :: Сподобалось449


Обережність у висловах коментарями нижче є актуальним. Не забувайте про вічливість в розмові з живими людьми.


Список коментаріїв:

Коментарій

Від користувача 37# Virok

Дивна розповідь. Вкотре дтвуюсь. 37# Virok
Залишити коментарі можуть лише авторизовані.

Шановні користувачі порталу!

Інформацію на цьому сайті розміщують звичайні християни , котрі не мають жодного відношення до монашого чи священничого життя. Портал був створений суто для розповсюдження інформації про життя святих та релігійні свята, що відбуваються згідно православного календаря. Також на сайті ви можете отримати інформацію про події в Зарваниці, розклад прощ, тощо.

Мета цього порталу не є реклама чи поширення її.

Звертаємо вашу увагу на те,що будь-які ваші відгуки та пропозиції ви можете залишити скориставшись зворотним зв'язком.

До вашої уваги – на сайті були створені Галерея малюнків а також відеогалерея де ви зможете переглянути фото і відео , що мають відношення до Зарваниці та до святих. Ці сервіси ще перебувають в допрацюванні, але ви вже можете переглядати те що вже викладено. Докладніше на сторінках фотогалереї та відеогалереї.

Дякуємо за увагу. Адміністрація сайту
Шановний користувач! Для вашої зручності працює сервіс короткої допомоги. Цей сервіс допоможе вам швидко зорієнтуватися на порталі а саме скористатися зворотним звязком, картою сайту та прочитати інформацію про Зарваницю. Просимо зауважити що для вашої зручності у всіх соціальних мережах створені сторінки присвячені Зарваниці. Там ви також можете коментувати замітки, переглядати відео, дізнаватись цікаву та корисну інформацію а також створювати власні замітки. Посилання на сторінки Зарваниці ви можете знайти вверху і внизу сторінки. Дякуємо що ви з нами. ×